Strategii SEO eficiente: Cum să ai mai mulți vizitatori pe site!

Strategii SEO eficiente

Promovarea unui site în mediul online nu este o sarcină ușoară, mai ales atunci când vă confruntați cu schimbări constante în regulile motoarelor de căutare și când business-ul pe care-l promovați este într-o piață competitivă. Cu toate astea, folosind strategii SEO corecte și în timp, puteți crește vizibilitatea site-ului și puteți atrage mai mult trafic relevant pentru tipul de business promovat.

În acest articol, vom explora o serie de strategii SEO eficiente, care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți prezența online și să vă creșteți afacerea, pas cu pas.

1. Îmbunătățirea Uzabilității Site-ului prin folosirea de Strategii SEO eficiente

Îmbunătățirea Ușsbilității Site-ului

Un site web ușor de navigat, care răspunde ușor și rapid la intenția de căutare a utilizatorilor, este o componentă esențială a oricărei strategii SEO de succes.

Google și alte motoare de căutare preferă site-urile care oferă o experiență excelentă utilizatorilor, așa că este esențial să vă asigurați că site-ul dvs este ușor de navigat și oferă informații utile și relevante. Acest lucru nu numai că va face site-ul mai atractiv pentru vizitatori, dar va ajuta și la creșterea timpului pe care aceștia îl petrec pe site, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra clasamentului SEO.

Îmbunătățirea uzabilității unui website nu doar că îl face mai atragator pentru vizitatori, dar aduce o serie debeneficii complementare, astfel:

 • Îmbunătățirea timpului de staționare al utilizatorului pe site.
 • Reducerea ratei de respingere a paginilor.
 • Creșterea ratei de conversii.
 • Impact pozitiv asupra poziției în clasamentul rezultatelor motorului de căutare (SERP).

Pentru a ajunge la aceste rezultate, este necesar să luăm în calcul următoarele metode de optimizare a uzabilității unui site:

1. Design Intuitiv: Arhitectura conținutului trebuie să fie organizată într-un mod care să faciliteze navigarea ușoară a utilizatorilor.

2. Încărcare Rapidă a Paginilor: Optimizarea vitezei de încărcare a paginii poate avea un impact semnificativ asupra experienței utilizatorului UX (User Experience).

3. Responsivitate Mobilă (Mobile responsiveness): Oferirea unei experiențe optime pentru utilizatorii de mobil este crucială într-o perioadă în care browsing-ul pe dispozitive mobile l-a depășit pe cel de pe desktop.

4. Redarea Eficientă a Conținutului: Conținutul relevant și de calitate îmbunătățește interacțiunea cu utilizatorii și încurajează engagement-ul.

5. Accesibilitate: Asigurați-vă că site-ul este accesibil pentru toți utilizatorii, inclusiv cei cu anumite dizabilități.

Prin combinarea tuturor acestor elemente într-un design atractiv și ușor de utilizat, puteți îmbunătăți în mod semnificativ poziția website-ului în SERP și crește satisfacția utilizatorilor.

2. Analiza Cuvintelor Cheie și Entity SEO

Cercetarea Cuvintelor Cheie

Analiza cuvintelor cheie constituie un element important al strategiei SEO. Aceasta implică identificarea și analizarea termenilor specifici sau a frazelor pe care audiența țintă le utilizează în motoarele de căutare pentru a găsi produse sau servicii similare cu cele oferite de tine. Înțelegerea limbajului utilizat de clienții potențiali este un pas esențial pentru crearea unui conținut SEO optimizat și relevant.

Implementarea adecvată a cuvintelor cheie ajută la:

 • Îmbunătățirea vizibilității în motorul de căutare
 • Creșterea traficului organic
 • Generarea de leads de calitate
 • Îmbunătățirea ratei de conversie

Există o multitudine de instrumente disponibile, care pot ajuta în acest proces de analiză a cuvintelor cheie. Acestea includ:

1. Google Keyword Planner: Un instrument implementat de Google, ideal pentru a găsi idei noi de cuvinte cheie și a vedea cât de des sunt căutate anumite cuvinte cheie.

2. Ahrefs: O platformă all-in-one prin intermediul căreia putem verifica clasamentul cuvintelor cheie pe care le-am ales pentru verificare, dificultatea privind rankarea pe cuvintele cheie targetate și de asemenea, oferă idei de cuvinte cheie cu un număr scăzut de căutări sau long tail keyword, ce ar putea reprezenta o opțiune viabilă pentru site-urile fără prea multă autoritate, aflate la început de drum.

3. SEOmonitor: O soluție care combină monitorizarea cuvintelor cheie cu analiza competitorilor și analiza căutărilor organice.

4. Screaming Frog: Un robot de căutare cu caracteristici unice care poate aduna cuvinte cheie din alte resurse și le poate compara cu cele de pe site-ul tău.

5. SEMrush: Un tool complet care oferă informații precum volumul de căutare, dificultatea cuvântului cheie analizat, variații ale cuvintelor cheie și multe alte opțiuni suport pentru a putea înțelege care este cea mai bună opțiune de cuvinte cheie pentru care avem o șansă credibilă să ne poziționăm în SERP pe o poziției cât mai înaltă.

Ce înseamnă Entity SEO?

„Entity SEO” se referă la o abordare modernă a optimizării pentru motoarele de căutare, care pune accentul pe „entități” – concepte individuale care sunt înțelese și recunoscute de către motoarele de căutare drept elemente unice cu anumite atribute și relații cu alte entități.

În acest context, o „entitate” ar putea fi orice, de la o persoană, de exemplu Freddy Mercury, la un loc sau un obiect, până la o idee sau concept abstract. De exemplu, Apple poate fi o entitate, înțeleasă de motoarele de căutare că fiind nu numai un tip de fruct, ci și o companie multinațională.

„Entity SEO” își propune să optimizeze conținutul în modul cum motoarele de căutare înțeleg și analizează aceste entități, creând conținut care să prezinte cu claritate aceste relații și atribute ale entităților. Acest lucru ajută la creșterea vizibilității și a acurateții informațiilor afișate de către motoarele de căutare ca rezultat al interogărilor, întrucât motoarele de căutare moderne devin tot mai interesate de înțelegerea semnificației globale a unui conținut, și nu doar de cuvintele-cheie izolate.

În cazul nostru de mai sus, Google înțelege faptul că Freddy Mercury a fost un muzician, membru al trupei Queen, partener de trupă cu Brian May, iubitul lui Mary Austin și așa mai departe. Mai jos un print screen din Google, pentru a înțelege modul în care motorul de căutare asociază entitățile.

Entity SEO Exemplu Freddy Mercury

Să luăm un exemplu practic. Pentru a înțelege mai bine diferența dintre „strings” și „things” în SEO, să ne imaginăm că noi deținem un magazin online de vinuri. În abordarea tradițională SEO (bazată pe „strings” – șiruri de caractere sau cuvinte cheie), ne-am concentra pe optimizarea cuvintelor cheie specifice precum „vin rosu”, „vin alb”, „vin Merlot”, etc.

În abordarea modernă SEO (bazată pe „things” – lucruri / entități), începem să gândim pe baza conceptelor și relațiilor. Astfel, cuvântul cheie „Vin” devine o entitate în sine, cu atribute și conexiuni cu alte entități. De exemplu, „vin” are legături cu „struguri”, „regiuni viticole”, „soiuri de struguri”, „procese de vinificare”, etc. În acest caz, se face tranziția în optimizare dinspre „vin alb” în entitatea „Recas Schwaben Wein Feteasca Regala„, de exemplu.

În loc să optimizăm doar pentru cuvintele cheie individuale, noi optimizăm conținutul pentru a reflecta aceste relații complexe, ajutând motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul și contextul acestuia, rezultând într-o poziționare mai bună în rezultatele de căutare.

Cauți servicii SEO eficiente? Hai să vorbim despre proiectul tău și noi vedem cum te putem ajuta.

3. Crearea de Conținut de Calitate

Crearea de Conținut de Calitate

Conținutul de calitate nu numai că are un rol central în Search Engine Optimization (SEO), dar poate fi și un factor de rankare independent, dublând astfel eficiența eforturilor de SEO. Consistența în publicarea de conținut de calitate atrage atenția botilor de crawl, indicând astfel că site-ul tău este activ. Aceasta este o altă componentă importantă ce contribuie la îmbunătățirea SEO – frecvența și cantitatea de conținut cu care atragem atenția motorului de căutare cu privire la publicarea conținutului.

Conceptul de conținut de calitate poate fi analizat pe două direcții cheie:

1. Relevanță: Dacă scrii pentru un blog de gătit, conținutul tău trebuie să fie relevant pentru bucătari și pasionații de bucătărie. Dacă începi să scrii despre finanțe, audiența ta nu ar putea fi interesată și acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra traficului tău. Un exemplu de titlu relevant pentru un articol de blog pentru pasionații de gătit ar fi „Cum să pregătești un cheesecake perfect de fiecare dată„.

2. Originalitate: Plagiatul poate să dăuneze mult reputației tale. Dacă copiați conținut de pe alt site, fără să indicați sursa, Google și alte motoare de căutare vor penaliza site-ul, ceea ce ar putea duce chiar la deindexarea acestuia din motorul de căutare. În schimb, ar trebui să îți folosești propria cunoaștere și experiență pentru a crea conținut interesant și unic pentru cititori. De exemplu, „Rețeta proprie de cheesecake cu fructe tropicale„, în cazul blogului pentru pasionații de bucătărie.

3. Valoare: Conținutul tău trebuie să ofere valoare cititorului. De exemplu, dacă ai un blog despre grădinărit, ar fi util să oferi sfaturi despre cea mai bună metodă de a iriga plantele în funcție de sezon. „Sfaturi testate pentru întreținerea gradinii în toate cele 4 sezoane„.

4. Optimizare: Acest lucru poate fi realizat prin includerea de cuvinte cheie relevante în titluri, subtitluri și conținut. De exemplu, dacă administrezi un blog despre fitness, o postare cu titlul „Cum să atingi obiectivele de fitness în 2024: ghid pas cu pas” se poate potrivi perfect cu ceea ce utilizatorii ar putea căuta.

5. Consistență: Oricine intră pe un blog ar vrea să vadă conținut nou și actualizat. De aceea, este imperativ să implementezi un program regulat de postări. Dacă administrezi un blog despre călătorii, ar fi ideal să vorbești în postări despre experiențele tale de călătorie imediat după ce le-ai trăit, cum ar fi „O experiență extraordinară: călătoria mea cu rucsacul prin Europa – Ianuarie 2024″. Asta arată cititorilor tăi că sunt pe un blog activ, care își menține conținutul la zi.

Toate aceste elemente combinate vor conduce la un conținut de calitate superioară, care se va diferenția de concurență și va oferi utilizatorilor motive reale să revină pe site. Acest conținut de calitate va crește vizibilitatea în motorul de căutare și va aduce mai mult trafic calificat pe site.

4. Optimizarea pentru mobil, parte dintr-o strategie de SEO eficientă

Optimizarea pentru Mobil

Odată cu creșterea accelerată a utilizării dispozitivelor mobile pentru accesarea internetului, este de o importanță crucială ca website-ul tău să fie optimizat pentru această categorie de dispozitive. În ciuda faptului că utilizatorii de mobil au depășit numeric pe cei desktop, există totuși multe site-uri care nu au fost optimizate corect.

Astfel, în cadrul procesului de optimizare pentru dispozitive mobile, trebuie luate în considerare următoarele aspecte:

1. Design Responsive: Acesta asigură că website-ul se mulează pe orice dimensiune a ecranului, fie că este vizualizat de pe un dispozitiv de mână (mobil/tabletă) sau de pe un desktop.

Așa DA: Website-ul se redimensionează și se rearanjează automat pentru a se potrivi pe orice dimensiune de ecran, fie că vizitatorul folosește un smartphone, o tabletă sau un desktop. Sursa: https://tikal.ro.

Design Responsiveness

Așa NU: Site-ul afișează aceeași format indiferent de dispozitivul folosit, forțând utilizatorii mobile să facă scrolling orizontal sau să dea zoom pentru a vedea tot conținutul.

Design Responsiveness NOK

2. Viteză de Încărcare Optimizată: Motoarele de căutare, precum Google, iau în considerare viteza de încărcare a paginilor pentru a determina clasamentul unui website. Pentru dispozitivele mobile în special, un timp de încărcare optim este crucial pentru a păstra utilizatorii pe site.

Așa DA: Paginile site-ului se încarcă în doar maxim câteva secunde, nu în zeci de secunde . Acest lucru se poate obține prin optimizarea imaginilor, comprimarea fișierelor CSS și Javascript și utilizarea unui sistem de caching.

Așa NU: Website-ul are elemente grele, precum imagini de înaltă rezoluție sau elemente interactive complexe, care încetinesc semnificativ încărcarea site-ului pe dispozitivele mobile.

3. Navigare Simplificată: Navigarea pe ecranul unui dispozitiv mobil poate fi dificilă dacă nu este corect optimizată. Este recomandat să evitați meniurile complexe și să folositi butoane mari și clare pentru navigarea pe site.

Așa DA: Meniurile sunt clare și concise, cu butoane mari și spațiate corespunzător, permițând utilizatorilor de dispozitive mobile să navigheze cu ușurință prin paginile site-ului.

Așa NU: Nav-bar-ul conține prea multe opțiuni, butoanele sunt prea mici sau prea apropiate unele de altele, forțând utilizatorul să atingă în mod repetat și inexact punctul dorit.

4. Text Lizibil și Imagini Optimizate: Asigurați-vă că textul poate fi citit fără a necesita zoom și că imaginile sunt optimizate pentru dispozitivele mobile pentru a se încărca rapid, fără a compromite calitatea.

Așa DA: Textul de pe site este de o dimensiune suficientă pentru a putea fi citit fără zoom pe un ecran de telefon mobil, iar imaginile sunt comprimate corect pentru a menține viteza de încărcare rapidă.

Așa NU: Textul este atât de mic încât vizitatorii trebuie să aplice zoom pentru a citi, iar imaginile de înaltă calitate încarcă lent și consumă multă parte din datele utilizatorului.

Atunci când website-ul tău este optimizat pentru dispozitive mobile, oferi utilizatorilor tăi șansa de a beneficia de o experiență plăcută oriunde s-ar afla. Astfel, gestul lor natural va fi în mod normal să petreacă mai mult timp pe site-ul tău, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra clasamentului tău SEO.

5. Îmbunătățirea Securității Site-ului

Îmbunătățirea Securității Site-ului

Securitatea unui site este un aspect vital nu doar pentru încrederea utilizatorilor, dar și pentru optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Google și alte motoare de căutare acordă o importanță deosebită securității site-urilor, fapt care se reflectă în poziționarea acestora în SERP (Search Engine Result Pages).

Consolidarea securității website-ului se poate realiza prin implementarea următoarelor măsuri esențiale:

1. Folosirea unui Certificat SSL (Secure Sockets Layer): Certificatul SSL asigură criptarea informațiilor sensibile ale utilizatorului (ex. date de contact, informații de plată). Acesta realizează o conexiune securizata între browserul utilizatorului și serverul website-ului, protejând astfel datele de potențiale atacuri sau furt. Google a confirmat ca HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) este un factor de ranking, ceea ce face din certificatul SSL o necesitate pentru SEO.

2. Actualizarea Regulată a Platformei CMS (Content Management System): Ecosistemele software cum ar fi WordPress, Joomla, Drupal sunt adesea ținta atacurilor cibernetice. Asigurarea actualizărilor periodice ale platformei CMS conduce la închiderea vulnerabilităților și protejarea website-ului împotriva acestor amenințări.

3. Scanarea Periodică a Website-ului: Instrumente precum Google Search Console pot identifica probleme legate de securitate (ex. malware). Prin monitorizare regulată, puteți identifica și rezolva aceste probleme de securitate.

4. Protejarea Fisierelor .htaccess și wp-config.php: Aceste fișiere sunt esențiale pentru funcționarea site-ului și, dacă sunt compromise, pot permite accesul neautorizat la website sau chiara compromiterea integrală a site-ului.

Îmbunătățind securitatea site-ului, nu doar că veți oferi utilizatorilor un mediu sigur pentru navigare, dar îmbunătățiți de asemenea și performanța site-ului în clasamentele motoarelor de căutare. Este deci crucial să priorizați securitatea în strategia dvs. de SEO.

6. Construirea de Link-uri de Înaltă Calitate (link building)

Construirea de Link-uri de Înaltă Calitate

Crearea de link-uri sau „link building” este o componentă crucială a optimizării pentru motoare de căutare (SEO). Aceasta este o tehnică de catapultare efectivă a site-ului în lista de rezultate a motoarelor de căutare.

În esență, aceasta implică obținerea de link-uri de la site-uri externe de încredere, cu autoritate și relevante, care transmite autoritate către website-ul tău. Cu cât aceste link-uri vin de pe site-uri relevante cu ceea ce publici tu pe site-ul tău, cu cât au un nivel mai înalt de încredere și de autoritate, cu atât pot influența mai mult autoritatea site-ului tău în ochii motoarelor de căutare și poate avea un impact semnificativ asupra clasamentului tău SEO.

De exemplu, dacă tu pe site-ul tău vinzi produse legate de beauty și fashion sau ai un blog legat de fashion, atunci trebuie să-ți îndrepți atenția către site-uri cu autoritate în aceste domenii, de la care să obții în mod natural autoritate prin procesul de link building.

Pe de altă parte, în același context, este fără valoare dacă vei primi un link de la un site care vinde pompe de apă sau produse de gădinărit. Aici, cel mai important aspect este Relevanța site-ului care-ți trimite autoritate.

Cu cât un site are mai multe link-uri de înaltă calitate care duc către el, cu atât va părea mai autoritar și relevant pentru motoarele de căutare, ceea ce poate întări vizibilitatea sa în rezultatele căutărilor.

Aici sunt câteva strategii pe care le poți folosi pentru a construi link-uri de înaltă calitate:

1. Creare de conținut de calitate: Acesta este cel mai eficient mod de a atrage link-uri naturale către site-ul tău. Dacă conținutul tău este unic, valoros și bine documentat, alte site-uri vor dori să se conecteze la site-ul tău.

2. Guest blogging: Acesta este procesul de creare și publicare a unui articol pe blogul altei persoane sau companii. În schimbul contribuției tale, de obicei primești un link înapoi către site-ul tău.

3. Parteneriate și colaborări: O altă modalitate de a obține link-uri de calitate este prin parteneriate cu alte companii sau influenceri din domeniul tău.

4. Crearea de infografice: Infograficele atrag link-uri datorită combinației unice de vizual atractiv și informații ușor de înțeles.

5. Campanii de link-baiting: Acestea implică crearea de conținut atât de impresionant încât oamenii vor fi tentați natural să trimită link-uri către acesta.

Sintetizând, link-urile de înaltă calitate sunt esențiale pentru orice strategie SEO. Combinând această strategie cu celelalte tehnici SEO, putem îmbunătăți semnificativ poziționarea site-ului în rezultatele motoarelor de căutare.

7. Utilizarea Schema.org

Utilizarea Schema.org

Schema.org este un limbaj semantic de marcare a datelor structurate pe care motoarele de căutare îl utilizează pentru a afișa rezultate mai informative către utilizatori. Folosește un vocabular comun care ajută motoarele de căutare să înțeleagă conținutul unei pagini web, ceea ce poate duce la îmbunătățirea modului în care site-ul este reprezentat în rezultatele căutării, prin includerea de detalii și caracteristici specifice.

Implementarea Schema.org în website-ul tău poate aduce următoarele beneficii:

 1. Îmbunătăți vizibilitatea în SERP: Schema.org poate ajuta motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul paginilor web, ducând de multe ori la afișarea unor rezultate numite rich snippets, care stau deasupra tuturor rezultatelor tradiționale.
 2. Crește CTR (Click Through Rate): Rich snippets atrag atenția utilizatorilor și oferă informații mai detaliate despre pagina web înainte de a accesa linkul, ceea ce ar putea îmbunătăți ratele de clic (CTR).
 3. Îmbunătațirea gradului de încredere: Schema.org îți oferă posibilitatea de a marca anumite informații ca recenzii sau rating-uri, ceea ce poate crește gradul de credibilitate și încredere din partea utilizatorilor.
 4. Compatibilitate: Schema.org este recunoscut și susținut de majoritatea motoarelor de căutare, inclusiv Google, Bing, Yahoo și Yandex, asigurând că datele structurate vor fi înțelese și indexate corespunzator de către mai mulți furnizori de motor de căutare.

Cum pot implementa Schema.org pe un website?

Pasul 1: Identifică tipul de date care pot fi marcate

Schema.org oferă o serie de tipuri de date pe care le poți marca, incluzând articole, evenimente, organizații, persoane, locuri, produse, recenzii și multe altele. Identifică ce tipuri de date sunt relevante pentru tine.

Pasul 2: Alege formatul de marcare

Schema.org suportă trei formate de marcare: Microdata, RDFa și JSON-LD. Google recomandă folosirea JSON-LD, care este mai ușor de implementat.

Pasul 3: Creează marcajul

Alege un instrument gratuit pentru a crea marcajul tău. Un astfel de instrument este Google’s Structured Data Markup Helper. Alege tipul de date pe care vrei să îl marchezi, încarcă URL-ul sau HTML-ul și folosește interfața pentru a adăuga marcajul.

Pasul 4: Adaugă marcajul pe site-ul tău

Dacă folosești JSON-LD, vei putea insera marcajul Schema în secțiunea <head> a paginii tale web.

Pasul 5: Testează marcajul

După ce ai adăugat marcajul pe site-ul tău, este timpul să îl testezi. Google oferă un instrument gratuit pentru testarea datelor structurate. Acesta îți va arăta dacă marcajul tău este valid, și va identifica orice erori sau lipse.

Pasul 6: Monitorizează rezultatele

După ce ai implementat și testat marcajul, monitorizează-l în Google Search Console pentru a vedea cum influențează performanța site-ului tău în SERP.

Cum pot implementa Schema.org pe un website WordPress?

Dacă site-ul tău este construit pe o platformă CMS precum WordPress, există o varietate de plugin-uri care îți pot facilita implementarea Schema.org:

1. All In One Schema Rich Snippets: Acest plugin suportă o gamă de tipuri de schema și generează extrase bogate pentru rezultatele căutării.

2. Schema – All In One Schema.org Rich Snippets: Oferă suport pentru majoritatea tipurilor de schema și este ușor de utilizat.

3. WP SEO Structured Data Schema: Acest plugin generează automat schema JSON-LD pentru articole, pagini, CPT, taxonomii, numărul de telefon, date de deschidere, și multe altele.

4. Schema & Structured Data for WP & AMP: Un plugin de schema ce oferă o multitudine de caracteristici, inclusiv suport pentru schema de tip WooCommerce, compatibilitate cu AMP și cu majoritatea temelor si plugin-urilor pentru WordPress.

Poti să folosești aceste instrumente pentru a adăuga rapid și eficient markup schema pe site-ul tău, fără a fi necesar să scrii cod.

8. Realizarea unui Audit SEO

Realizarea unui Audit SEO

Un audit SEO este un proces structurat ce implică colectarea și analiza datelor unui website, rezultând un plan de acțiune concret pentru a îmbunătăți performanța site-ului în motoarele de căutare.

Iată un ghid pas-cu-pas:

Pasul 1: Îmbunătățire Uzabilității Site-ului

Pentru a evalua uzabilitatea, puteți utiliza instrumente precum:

 • Google PageSpeed Insights. Acest tool gratuit vă oferă o raportare despre performanța de încărcare a paginilor pentru dispozitivele mobile și desktop.
 • Hotjar. Poți folosi acest tool pentru a înțelege comportamentul vizitatorilor prin heatmaps și alte măsurători. Există o versiune gratuită, dar și opțiuni plătite pentru un set mai complet de date.

Pasul 2: Optimizarea Cuvintelor Cheie

Următoarele instrumente pot ajuta să identificați cele mai eficiente cuvinte cheie:

 • Google Keyword Planner. Acest tool gratuit găsit în Google Ads vă poate identifica cuvinte cheie relevante pentru business-ul dvs.
 • SEMrush. O soluție all-in-one, cu planuri plătite, care ajută la identificarea cuvintelor cheie cele mai eficiente.

Pasul 3: Crearea de Conținut de Calitate

Pentru a evalua calitatea conținutului pot fi folosite:

 • Yoast SEO. Plugin-ul WordPress oferă feedback în timp real despre calitatea și optimizarea conținutului pentru SEO.
 • Grammarly. Îmbunătățiți calitatea textului prin identificarea și corectarea erorilor gramaticale. Există o versiune gratuită și una plătită.

Pasul 4: Îmbunătățirea Securității

Pentru a evalua securitatea, puteți utiliza:

 • Google Search Console. Acest tool gratuit oferit de Google poate identifica probleme de securitate.
 • Sucuri. Un plugin premium de securitate pentru WordPress.

Pasul 5: Construirea de Link-uri de Înaltă Calitate

Pentru a analiza profilul de backlink:

 • Moz Link Explorer. Acest tool gratuit (cu opțiunea de upgrade) oferă un profil detaliat al backlink-ului.
 • Ahrefs. O altă soluție premium all-in-one care oferă un profil detaliat al backlink-ului.

Și acum, și câțiva benchmarkers pentru fiecare indicator auditat în parte:

Îmbunătățire Uzabilității Site-ului

 • Viteza de încărcare a paginii: Ideal, o pagină de site ar trebui să se încarce în 2 secunde sau mai puțin. Un timp de încărcare de 3 secunde sau mai mult poate determina pierderea potențialilor vizitatori sau clienți.
 • Rata de respingere (Bounce Rate): Ratele de respingere sub 40% sunt considerate bune. Dacă rata de respingere a site-ului este de peste 60%, ar trebui să analizați mai îndeaproape conținutul și ușurința de navigare a site-ului.

Optimizarea Cuvintelor Cheie

 • Keyword density (densitatea cuvintelor cheie): Ideal, densitatea cuvintelor cheie ar trebui să fie între 1-3%. Dacă densitatea este prea mare, Google poate considera acest lucru ca „keyword stuffing” și poate penaliza site-ul.
 • Relevanța cuvintelor cheie: Cuvintele cheie pe care le vizați ar trebui să fie relevante pentru conținutul dvs. și căutările potențiale ale utilizatorilor.
 • Nu uitați de optimizare pentru entități (Entity SEO).

Crearea de Conținut de Calitate

 • Lungimea conținutului: Google preferă conținutul lung și detaliat. Potrivit unui studiu efectuat de către Backlinko, lungimea medie a conținutului de pe prima pagină din Google este de aproximativ 1447 de cuvinte.
 • Originalitate: Conținutul publicat ar trebui să fie întotdeauna original pentru a avea valoare pentru cititor și implicit pentru algoritmii Google.

Îmbunătățirea Securității

Construirea de Link-uri de Înaltă Calitate

 • Numărul de backlink-uri: Nu există un număr „ideal” de backlink-uri, dar mai multe link-uri de calitate superioară pot îmbunătăți clasarea site-ului în rezultatele căutărilor.
 • Calitatea backlink-urilor: Link-urile ar trebui să provină din surse relevante pentru domeniul dvs și cu autoritate. Link-urile de calitate inferioară sau spam pot duce la penalizări din partea Google.

9. Îmbunătățirea Vitezei Site-ului

Îmbunătățirea Vitezei Site-ului

Așa cum am spus mai sus, viteza site-ului este, de asemenea, un factor de mare importanță pentru SEO. Site-urile care se încarcă rapid oferă o experiență excelentă utilizatorilor și sunt mai susceptibile să obțină un rang mai bun în rezultatele căutării.

Gândiți-vă astfel: Dacă un vizitator trebuie să aștepte mai mult de câteva secunde pentru ca pagina să se încarce, este foarte probabil să decida să părăsească site-ul. Acest lucru poate duce la un procent mai mare de respingere (bounce rate), care este un semnal negativ pentru motoarele de căutare. Astfel, investiția în îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului dvs. poate avea un impact semnificativ asupra performanței SEO.

Un exemplu concret ar fi optimizarea imaginilor prezentate pe site. O imagine mare și neoptimizată poate încetini semnificativ viteza de încărcare a unei pagini. Prin comprimarea imaginilor (fără a compromite calitatea vizuală), puteți îmbunătăți semnificativ viteza de încărcare a paginii și deci, experiența utilizatorului.

10. Redirecționarea Paginilor Inactive

Redirecționarea Paginilor Inactive

În lumea SEO, conceptul de redirecționare înseamnă procesul de a trimite utilizatorii (și motoarele de căutare) de pe o pagină a site-ului la o altă pagină. Acest lucru este esential atunci când o pagina devine inactivă sau nu mai este relevanta.

De ce este redirecționarea este importantă?

Redirecționarea 301 este esențială pentru a menține o organizare a site-ului dvs. eficientă și a oferi o experiență de calitate pentru utilizator. Paginile care nu sunt redirecționate pot deveni pagini de eroare 404, care nu numai că împiedică navigarea utilizatorilor, dar sunt, de asemenea, semnale negative pentru motoarele de căutare.

Cum să fac un Redirect 301?

Exemplu de cod pentru redirecționarea 301 în .htaccess:

Redirect 301 /pagina-inactiva https://www.domeniul-tau.com/pagina-activa

Acest cod va direcționa toți utilizatorii și motoarele de căutare care încearcă să acceseze „/pagina-inactiva” către „/pagina-activa”.

Pe scurt, procesul de redirecționare poate fi rezumat în patru pași simpli:

 1. Identifică paginile inactive din site-ul tău.
 2. Selectează o pagină relevantă la care să redirecționezi utilizatorii.
 3. Implementează o redirecționare 301 din pagina inactivă către pagina activă.
 4. Verifică dacă redirecționarea a fost implementată corect.

Ce instrumente pot folosi pentru a face Redirect 301?

Instrumente gratuite:

 1. Plugin-uri WordPress – Dacă site-ul dvs. este încărcat pe WordPress, există plugin-uri gratuite, precum Redirection sau Simple 301 Redirects, care te pot ajuta să implementezi redirecționarea.
 2. .htaccess – Acesta este un fișier folosit pe serverele bazate pe Apache (de exemplu, servicii de găzduire precum cPanel). Puteți edita acest fișier direct pentru a adăuga redirecționări. Exemplu de cod .htaccess pentru redirecționarea 301:
  Redirect 301 /pagina-inactiva https://www.domeniul-tau.com/pagina-activa
 1. Google Search Console – Acest instrument gratuit oferit de Google vă permite să verificați dacă redirecționarea a fost implementată corect.

Instrumente Premium:

 1. SEMRush – Acest instrument SEO vă permite să identificați și să rezolvați probleme de redirecționare pe site.
 2. Ahrefs – Acesta are și el un modul dedicat pentru identificarea și repararea problemelor de redirecționare.
 3. Yoast SEO Premium: Acest plugin pentru WordPress oferă, în varianta premium, caracteristici pentru gestionarea redirecționărilor 301 in mod automat.
 4. Moz Pro – În plus față de multe alte caracteristici SEO, Moz Pro oferă instrumente pentru gestionarea redirecționărilor.

Astfel, iată că optimizarea SEO poate fi o provocare, dar dacă alegeți strategii SEO eficiente, puteți îmbunătăți vizibilitatea site-ului și puteți atrage mai mult trafic relevant. Mult succes!